Akoestisch Schuim

Akoestisch schuim is een geluidsabsorberend materiaal wat geplaatst kan worden op muren en plafonds. Door het zachte schuim worden de geluidsgolven vermindert. Dit is erg populair materiaal voor thuis theaters, bioscopen, luisterruimtes en in studio's.

Akoestisch schuim kopen

Wil je graag akoestisch schuim kopen? In onze webshop bieden we de standaard maten en modellen aan, kijk hier of de juiste er tussen zitten. Daarnaast bieden we ook een complete set aan waarbij je voordelig meerdere wedges schuim in een keer kunt bestellen. Bij een bestelling vanaf €100,- is de bezorging gratis in Nederland en binnen 1 tot 2 werkdagen wordt het verstuurd. Mocht je het graag op maat willen laten maken, dan is dit ook mogelijk! Voor speciale maten kan je ons een mailtje sturen en dan zullen we zo snel mogelijk reageren. Ook voor wanneer je nog graag advies op maat wil hebben, we helpen je graag!

Game jij graag? En heb jij je eigen game ruimte, klein of groot? Misschien heb je wel je slaapkamer zo ingericht dat je de hele nacht door kunt spelen? Dan zal het vast wel eens voorkomen dat je familie of huisgenoten dit niet altijd op prijs stellen.

Daar hebben wij bij BigBlock een mooie oplossing voor. Met ons akoestisch schuim kun je niet alleen je geluidsoverlast verminderen maar ook je kwaliteit van het geluid verbeteren. Twee vliegen in één klap dus.

Gamen en akoestisch schuim

Je merkt vast wel, wanneer je veel gamed, dat je geluid niet altijd optimaal is. Dit kan verschillende oorzaken hebben uiteraard. Het kan zo zijn dat je:

  • Verkeerde boxen hebt
  • Verouderde boxen (of televisie) hebt
  • Kapotte boxen hebt

Wat ook zou kunnen is dat de kwaliteit van het geluid eigenlijk heel erg goed is, alleen door de inrichting van de ruimte niet optimaal tot z’n recht komt. Het kan dan zo zijn dat je geluid rond gaat zingen, dat het weerkaatst wordt en zo met andere geluiden in de knel komt.

Dit is de specialiteit van BigBlock. Wij hebben hiervoor de perfecte oplossing en dat is namelijk ons akoestisch schuim. Wanneer je dit schuim op slimme plekken in de ruimte plaatst zul je zien dat het geluid wordt “opgevangen”. Hierdoor wordt het geluid niet weerkaatst maar juist geabsorbeerd.

Wat voor type akoestisch schuim heb ik nodig?

Wat voor type akoestisch schuim je nodig hebt verschilt per ruimte. Hiervoor dien je rekening te houden met veel verschillende zaken. Denk hierbij aan het materiaal van de muren en de vloer. Is dit hout, beton, laminaat? Of ligt er vloerbedekking of een groot kleed? Wat voor meubels staan er in de ruimte, een bed met dekens, een bank, of alleen stoelen? Al dit soort zaken hebben direct invloed op hoe jouw geluid klinkt.

We hebben verschillende soorten akoestisch schuim, dus er is voor iedere ruimte wel iets.

  • Wedges
  • Bass traps
  • Tegels
  • Panelen
  • Monitor pads

Daarnaast hebben we ook nog complete sets speciaal samen gesteld voor kleine of grote gameruimtes.

Heb jij interesse in het plaatsen van akoestisch schuim?

Mocht je vragen of ideeën hebben dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Bij BigBlock willen we je graag op maat bedienen. We maken alles in eigen beheer en kunnen je daarom zeker op maat helpen. We zouden complete sets voor je samen kunnen stellen maar ook schuim speciaal op maat snijden. We denken graag met je mee om de ruimte zo simpel en goed mogelijk te voorzien van akoestisch schuim. Neem gerust contact met ons op via de mail, whats app of bel ons.