Akoestiek Verbeteren

Wil je de akoestiek in je studio of andere ruimte verbeteren? Lees dan verder en maak gebruik van onze deskundige tips en adviezen. Wij zijn dé specialisten op het gebied van akoestiekverbetering en akoestisch schuim.

Akoestiek verbetering

Akoestisch schuim helpt geluidsreflectie te verminderen en dempt het geluid. De akoestische schuimpanelen worden voornamelijk in studio's en oefenruimtes thuis aangebracht. Ze worden op wanden en plafonds gemonteerd om geluid te absorberen en zo de akoestiek te verbeteren. Bovendien zorgt het voor minder geluidsoverlast omdat het geluid gedempt wordt.

Met behulp van onze machines produceren wij zelf de schuim wedges. Hierbij gebruiken we enkel het beste akoestische schuim. Ons schuim is verkrijgbaar in de kleur donkergrijs/antraciet. Vanwege de open structuur van het schuim is het niet mogelijk het in een andere kleur te spuiten. Wel is het schuim brandvertragend behandeld.

Akoestiek verbeteren in de studio

Een slechte akoestiek in je studio kan leiden tot een vertekende weergave van muziek, wat resulteert in opnames van mindere kwaliteit. Hier zijn enkele tips voor het aanbrengen van akoestisch schuim in je studio om de akoestiek te optimaliseren:

  • Begin met het bedekken van een derde van twee tegenoverliggende wanden met wedges van minstens 25 mm dik.
  • Als er geen tapijt of vloerbedekking ligt, adviseren wij minimaal de helft van het plafond te bedekken met wedges van minimaal 25 mm dik.
  • We adviseren wedges van minstens 25 mm dik, maar 50 mm dikte zorgt voor nog betere resultaten.
  • Wissel de panelen horizontaal en verticaal af voor een optimale geluidsabsorptie.

Akoestiek verbeteren in ruimtes

Wil je de akoestiek in andere ruimtes verbeteren? Neem dan een kijkje in onze webshop. We bieden diverse producten aan zoals wedges, bass traps, monitor pads, en akoestische tegels en panelen. Het is ook mogelijk een complete startersset aan te schaffen, die je later eventueel kunt aanvullen met losse producten. Bestellingen vanaf €100,- worden gratis bezorgd in Nederland en binnen 1 tot 2 werkdagen verzonden.

Wil je graag iets op maat laten maken? Dat kan! Neem voor speciale afmetingen contact met ons op door ons een mail te sturen. We reageren zo snel mogelijk. Ook als je persoonlijk advies wilt, helpen we je graag verder!