Studio Klein

Deze klant heeft zijn kleine studio akoestisch verbeterd door BigBlock Acoustical Foams op de wanden en plafonds te plaatsen. Daarnaast heeft hij ook rekening gehouden met de hoeken van de kamer door bass traps en corner fills te plaatsen.

Akoestische producten gebruikt van BigBlock:

Foto's van de muziek studio:

Studio's zijn er in alle soorten en maten. Langwerpig, rond, vierkant, hoog, laag, ondergronds, op zolder, in de tuin en ga zo maar door. Er zit wel degelijk verschil in de manier van inrichting bij de verschillende ruimtes. In dit stukje nemen we je mee bij de belangrijkste zaken voor een kleine studio.

Omvang studio

Uiteraard is de omvang van je studio belangrijk. Heb je een (relatief) grote, middelmatige of kleine studio? Hoe staat het met de opzet van de ruimte, hoeveel deuren en ramen zijn er aanwezig? Wat voor soort vloer zit erin? En waar bevindt de ruimte zich? Al deze onderdelen zijn van belang bij de akoestiek van jouw studio.

Wat is de afmeting van een kleine studio? Want klein is natuurlijk een relatief begrip. Maar laten we ervan uitgaan dat de studio voor alle doeleinden bedoeld is. Een oppervlakte van 6 tot 9 m2 is dan geen gekke gedachte.

Beter geluid in je game ruimte

Met alle bovenstaande punten in het achterhoofd is er nog een andere manier om de kwaliteit van het geluid te verbeteren. Dit kan door het slim plaatsen van akoestisch schuim. Plaats je dit op de juiste plekken dan kun je gemakkelijk en snel de kwaliteit van je geluid verbeteren.

  • Wedges
  • Bass traps
  • Tegels
  • Panelen
  • Monitor pads

Hulp nodig?

Naast het leveren van akoestisch schuim denken we ook graag met je mee. Wanneer je geen idee hebt waar je mee bezig bent is het inkopen en plaatsen van akoestisch schuim een hele klus. Daarom helpen we je daar graag een handje bij.

Je kunt direct contact opnemen met mij, Koen Verschuren, eigenaar van BigBlock. 061509891