Thuisbioscopen

We hebben ook klanten die een thuisbioscoop hebben. Wij helpen hen met onze producten om hun akoestiek te verbeteren en de thuisbioscoop soundproof te maken. Zie hieronder een selectie van klanten en hun gave thuisbioscopen.

Ben jij zo’n grote filmfan dat je je eigen thuisbioscoop hebt gecreëerd? Dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat je geïnteresseerd bent in onderstaand stuk tekst. Dit gaat namelijk over hoe je ervoor kunt zorgen dat met weinig moeite je thuisbioscoop niet alleen als een bioscoop eruit ziet, maar ook nog eens als een bioscoop klinkt.

Thuisbioscoop inrichten

Wat is er allemaal nodig voor een goede thuisbioscoop? Buiten uiteraard de meest voor de hand liggende kwestie: Het scherm en geluidsinstallatie. Denk even aan een echte bioscoop, wat valt hier op? Temperatuur? Verlichting? Wat nog meer?

  • Zorg ervoor dat er vloerbedekking aanwezig is.
  • Elkaar in de weg zitten is pijnlijk vervelend tijdens een spannende film, zorg dus voor genoeg ruimte.
  • De kamer moet goed te verduisteren zijn.
  • Denk aan de ventilatie of temperatuur.
  • De kamer waar de thuisbioscoop in komt moet groot genoeg zijn.
  • Geluidsisolatie, zorg dat op de juiste plekken de juiste akoestische panelen komen.

Wanden en plafonds zijn de grootste boosdoeners. Deuren staan op een stevige 3e plek van plaatsen die onder handen genomen moeten worden.

Waarom akoestische panelen?

Wat is het belang van akoestische panelen? Doordat geluid weerkaatst op harde oppervlakken bestaat er gevaar dat er een galm ontstaat. Dit wil je uiteraard vermijden. Met dat in het achterhoofd is het plaatsen van akoestische panelen erg belangrijk.

Akoestische panelen worden ook wel geluidsisolerend schuim genoemd. En zoals deze benaming het al zegt, deze panelen absorberen (isoleren) dus het geluid.

Heb je een hightech geluidssysteem? Let dan op hoe je de speakers plaatst. Zorg dat er voldoende akoestisch schuim is geplaatst op de wand of het plafond waarnaar de speaker “kijkt” en dus het geluid naar toe stuurt.

Vloerbedekking is een goed begin maar de echte winst wordt geboekt aan de hand van de wanden en hoeken tegen het plafond aan.

Producten kopen voor een thuisbioscoop

Is jouw thuisbioscoop bijna af, maar wil je nog wat extra kwaliteit eruit weten te krijgen? Kijk dan eens rond in onze webshop. We hebben diverse sets afgestemd op muziekstudio’s die ook perfect werken voor een thuisbioscoop.